maandag 4 september 2017

Inspiratie

Vetplantje, zuilcactus, minibromelia
Het kriebelde al een hele poos...tijd om eens wat op te ruimen in mijn hoofd en de plannen groen te laten worden. Een volgend probleem dient zich aan: dit riekt naar meer! 

Van bovenaf
Het eerste bakje is bewust rustig gehouden om naar te kijken. Het plantenbakje is al mooi van zichzelf en dan moeten de planten niet alle aandacht trekken. 
Overigens kan het middelste plantje (zuilcactus) tot een flinke plant uitgroeien. 
Wie dan leeft... wie dan zorgt. 

(O ja, voor 6,50 euro staat deze op mp.)
Mijn wens was om eens een plantenbakje te maken met een heleboel stekjes. Dus alle vetplanten kwamen tevoorschijn en voila, hier is het resultaat. Een stukje oranje sierfruit brengt ons van de zomer naar de herfst.
Tel de stekjes!
Het groen kan zeker veertien dagen op het schaaltje blijven liggen, maar weken lukt volgens mij ook wel. Als het geworteld is, is het een geworteld stekje en kan het dus hup... in een potje met grond en groeien maar!   

Soms moet je iets gewoon zien, in het eggie dan en niet op de foto. Of je moet gewoon fatsoenlijke foto's maken. Bij de onderstaande volle bak is het echt wel het geval. Ook hier komt het sierfruit weer terug. (Souvenirtje van Plantarium)Het sierfruit en de hazelnoten wijzen ook weer naar de herfst. De cactussen wijzen nog even terug naar de zomer. Yeah! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten