dinsdag 12 april 2016

Crassula Hottentot

De Crassula Hottentot fleurt al een poos ons huis op. En nu is hij dan echt toe aan een grotere pot. Met een klein jongetje dat alles in zijn mond stopt, zijn we extra alert of hij bij de planten kan komen. Want je weet maar nooit of een plant giftig is. Bij deze plant zagen we ineens wel vaker stekjes op de grond liggen. Maar eens even kijken hoe dat toch kan. De plant bleek erg droog te zijn en daardoor kunnen uitlopertjes zich loslaten van de plant. De grond was naar onder gezakt; het leek of de plant op de rand van de pot rustte en te weinig contact met zijn aarde had en dus te weinig water en voeding kreeg. Op naar een grotere pot en een andere bloempot.Yes!
Deze plant is trouwens als hangplant gekocht. Hij hangt nu eigenlijk ook wel een beetje en doordat de plant nu goed te zien is, vind ik 'em op deze manier wel zo leuk. 
Bijzonder detail is trouwens dat de plant in de wintermaanden geheel groene bladeren had en sinds drie weken is daar ineens een soort paars randje op de bladeren verschenen. Het maakt de plant nog sierlijker.
De Crassula Hottentot in zijn grotere pot. Klaar om weer verder te groeien.


Bij het verpotten van de plant vielen er nogal wat stekjes af. Geen probleem!

3 opmerkingen: