zaterdag 16 juli 2016

Plantjes in zomerse sferen

Als de zon maar niet schijnen gaat, halen wij de zomer in huis. Een zonnebloem bestaat wel, maar is geen plant om in huis te halen. Toch kunnen we ook zonder de zon de zomer naar binnen halen. Natuurlijk: dan creƫren we een strandsfeertje in huis.

In de zomer wordt vaak gewerkt met schelpenzand. (Zelf heb ik een enorme zak staan dus als je een beetje nodig hebt....) Schelpen mogen daarbij niet ontbreken en dan kan het eigenlijk niet meer missen: strand in zicht!

Voor dit arrangementje heb ik eerst eens in mijn voorraad gekeken: het roze onderschaaltje heb ik al een poosje ongebruikt in een doos staan en de potjes heb ik ooit eens op een woondecoratiebeurs gekocht. 

Als planten heb ik niet gekozen voor vetplanten maar voor een combinatie van verschillende plantjes. De spathiphyllium gebruik ik graag omdat de plant bloeit en wat de hoogte in gaat. Bovendien is de combinatie wit met groen een mooie, frisse combinatie. Een wit potje eronder en het eerste plantje is gekozen. 
Niet eerder heb ik een pannenkoekplantje in een arrangementje gebruikt en dat wilde ik nu eens uitproberen. Als laatste kies ik een plantje dat over het potje hangt zodat er op meerdere 'lagen' iets te zien is. 
Even kijken of de potjes met plantjes matchen, schelpenzand eromheen en naar eigen smaak nog wat schelpjes in dezelfde kleurcombinaties. 

Tot slot laat ik het geheel nog even staan en kijk ik er in het voorbijgaan naar en een paar keer kijk ik er bewust vanaf een afstandje naar. Zo kan ik zien of echt alles naar mijn zin is en dan... klaar! 

En nu maar hopen dat de zomer buiten ook niet meer op zich laat wachten. Dan kunnen we weer naar het strand om schelpen te zoeken. 

P.s. het kleine, hangende plantje heb ik nog niet in mijn collectie en dus heb ik daar een stekje van genomen zodat ik het hopelijk ook zelf kan laten opgroeien. Wordt vast vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten