woensdag 18 mei 2016

Pannenkoekenplant - Pilea Peperomioides

Vorig jaar augustus kwam ik dit plantje voor het eerst tegen op Marktplaats. Een plant met zo'n naam moet wel de aandacht wekken als je kinderen hebt die wel van een pannenkoek houden. Dochterlief vond dat ik de plant maar moest kopen. Maar dat gaat zo maar niet! De plant bleek terug-van-weggeweest en behoorlijk zeldzaam.

Ongeveer anderhalf maand geleden stond er een bijzondere advertentie op marktplaats. De plant bleek ook te koop te zijn bij een tuincentrum. Op naar dat tuincentrum maar de plant bleek uitverkocht te zijn. "De plant is zeer populair mevrouw en de leverancier heeft ze op dit moment niet". 

Later zag ik een plant die erg veel op deze plant leek. Het was ook een Peperomia, maar het blad was dikker. Bij navraag bij het personeel bleek dat inderdaad zo te zijn maar er was goed nieuws: eind mei werd de plant weer geleverd! 

Inmiddels staat de plant anderhalve week in huis. Van de aanschaf heb ik geen spijt; van het stekjes eraf halen wel. Juist de kleine stekjes met ranke steeltjes en klein blad maken de plant vrolijk; springerig. Een uitlopertje aan de zijkant kan ik wel missen maar die twee kleinere die ik uit het midden eruitgehaald heb... oeps, het voelde of ik de plant aan het slopen was. 

Ik troost me met de gedachte dat zoveel mensen al stekjes van deze plant hebben afgehaald. De plant zal het dus wel redden en gelukkig geven de stekjes in de kleine potjes ook een vrolijke aanblik. Al zal het opgroeien nog wel enige uitdaging geven want ik kreeg de tip mee om de plant niet op de plant zelf water te geven. Dat wordt toch lastig bij die stekjes die nog niet zoveel wortels hebben.

Mijn groene miniatuurpannenkoekjes staan nog niet op marktplaats want voorlopig hebben ze mij nog genoeg te bieden.

(Lieve blogvolger, heb jij de smaak van deze Pannenkoekjes te pakken? Laat het me weten, wellicht is mijn buikje een keer vol.)

Een heleboel springerige, platte blaadjes aan een rank steeltje.
Het grootste stekje is hier duidelijk te zien aan de zijkant van de pot.
Middenin zijn ook genoeg scheutjes / stekjes te zien. Ze maken de plant vol en zorgen ervoor dat er geen kale plekken te zien zijn.
De uitloper aan de zijkant, heeft al lekker veel wortels. De anderen moest ik echt van de plant afbreken waardoor ik minder wortelkluit mee kon nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten